Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w papilotach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
ryba 2 kawałki
koper świeży 1 pęczek
masło
cytryna
przyprawy

Porada

Halibut to ryba, która najlepiej smakuje w połączeniu z kaszą gryczaną. Jednak trzeba pamiętać, że jest to ryba dosyć tłusta i pamiętajmy o mniejszej ilości masła.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w papilotach


1. Najpierw gotujemy kaszę gryczaną, do gotującej się wody wsypujemy łyżeczkę wegety.

2. Dwa kawałki ryby doprawiamy dość solidnie przyprawami, odstawiamy do ,,przeżarcia się".

3. Przygotowujemy dwa kawałki foli aluminiowej i dwa kawałki papieru do pieczenia.

4. Na papier wysypujemy pół woreczka kaszy, następnie kładziemy parę listków masła, kawałek ryby, znowu kawałek masła i dwa plasterki cytryny. Obok ryby układamy pół pęczka koperku.

5. Całość zawijamy w folie i kładziemy na blachę od piekarnika.

6. Pieczemy 20 min. (jeżeli wkładamy do nagrzanego piekarnika) i 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 06.12.2017 18:58
Wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak