Ryba w papilotach

Ryba w papilotach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • ryba

    2 kawałki
  • koper świeży

    1 pęczek
  • masło

  • cytryna

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1. Najpierw gotujemy kaszę gryczaną, do gotującej się wody wsypujemy łyżeczkę wegety.

2. Dwa kawałki ryby doprawiamy dość solidnie przyprawami, odstawiamy do ,,przeżarcia się".

3. Przygotowujemy dwa kawałki foli aluminiowej i dwa kawałki papieru do pieczenia.

4. Na papier wysypujemy pół woreczka kaszy, następnie kładziemy parę listków masła, kawałek ryby, znowu kawałek masła i dwa plasterki cytryny. Obok ryby układamy pół pęczka koperku.

5. Całość zawijamy w folie i kładziemy na blachę od piekarnika.

6. Pieczemy 20 min. (jeżeli wkładamy do nagrzanego piekarnika) i 180 stopniach.
kucharaka
Halibut to ryba, która najlepiej smakuje w połączeniu z kaszą gryczaną. Jednak trzeba pamiętać, że jest to ryba dosyć tłusta i pamiętajmy o mniejszej ilości masła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

06.12.2017 18:58
Wspaniałe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat