ryba w panierce z oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    3 kostki
  • oliwki zielone

    15 dag
  • bazylia

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • olej

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy. Oliwki kroimy na małe kawałki. W miseczce roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem. Dodajemy kawałki oliwek. Rybę maczamy w masie jajecznej i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z bazylią. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 06.03.2013 14:19
dziekuje, polecam przepis do wyprobowania
Krzysztof15 04.03.2013 18:01
super rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat