Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w occie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza
woda 4 szk
ocet 1 szk
sól 1 łyżeczka
cukier 3/4 szk
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cebula 2 szt
mąka, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w occie

Kroki postępowania

1
1. Filety dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i solimy. Odstawiamy na chwilę.
2. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy sól, cukier, przyprawy i cebulę.
Krok 1 - Ryba w occie foto
2
3. Na patelni rozgrzewamy olej.
4. Filety obtaczamy w mące i kładziemy na patelnię. Smażymy po obu stronach, aż ryba będzie zarumieniona.
5. Kiedy usmażymy wszystkie kawałki, przekładamy rybę do miseczki.
Krok 2 - Ryba w occie foto
3
6. W garnku zagotowujemy wszystkie przygotowane wcześniej składniki i zalewamy nimi rybę w misce.
7. Ryba najlepiej smakuje po 1-2 dniach, kiedy smak dokładnie się przegryzie.
Krok 3 - Ryba w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak