Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg płatów ryb
2 cebule
4 szklanki wody
1 szklanka octu
6 łyżek cukru
2 łyzki soli
2 listki laurowe
ziele angileskie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w occie

Ryby opłukać, osolić i pozostawić na 30-60 min w chłodnym miejscu. Jajko rozbić trzepaczką w głębokim talerzu. Ryby opanierować w jajku i mące. W głębokim oleju piec z obu stron na intensywny złoty kolor. Usmażone gorące ryby poukładać do naczyń. W trakcie pieczenia przygotować zalewę: wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Wrzącą zalewą zalać ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 15.04.2013 13:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak