Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w innym stylu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 3\\4 kg
jajko
mleko 2 łyżki
mąka krupczatka szklanka
mąka szymanowska 3 łyżki
cebula 3
seler 1\\2
marchewka 2
pietruszka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cytryna
pieprz kolorowy
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
cukier
natka pietruszki kilka gałazek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w innym stylu

Wszystkie warzywa obieramy , myjemy odkładamy na bok, cebulę kroimy w półplasterki , a warzywa w słupki , na patelni zeszklić cebulę , potem dorzucamy jarzyny , dodajmy odrobinę wody aby lekko się dusiły i smażyły , potem kolejno ziele , listek i dusimy . Posypujemy w między czasie papryką , gałką , pieprzem i przyprawą uniwersalną , jeszcze cukier i koncentrat , zamieszać i jeszcze chwilkę musimy całość podusić , następnie doprawiamy sokiem z cytryny i solą . Filety też skropić sokiem z cytryny , oprószyć mąką , solą możemy też zapodać przyprawę do ryb . Obtoczyć w rozkłóconym z mlekiem jajku a potem krupczatce. Smażymy , potem przełóż na półmisek i obłóż warzywami , na koniec posyp natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 04.12.2013 19:32
ciekawe jak sie prezentuje
babcia
babcia 01.12.2012 16:13
Taka ryba mile widziana
ALAGOR 07.11.2012 10:55
dorsz w kazdej postaci ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak