Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w grzybach i...śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet morszczuka 40 dkg
grzyby leśne 15 dkg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
jajko 2 szt
śmietana 250 ml
olej 1 łyzka
masło 1 łyzka
natka pietruszki do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w grzybach i...śmietanie

Pokrojone ryby obsmażyć na oleju.
Cebulę pokroić, zeszklić na maśle, dodać pokrojone wcześniej w plasterki grzyby, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę poddusić.
Jajka wymieszać ze śmietaną,połączyć ze startym serem i posiekaną natka pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Masę wymieszać z wcześniej przesmażonymi grzybami z dodatkami, a następnie zalać nią ułożona w żaroodpornej formie obsmażoną rybę.
Całość zapiekać w piekarniku do 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 18.02.2012 18:51
SMACZNE
daria899 14.01.2012 15:42
przepyszna rybka
gosia561 28.12.2011 23:54
apetyczne
jasiek 28.12.2011 23:34
ciekawe
mic 26.12.2011 15:16
rybkek nie jadam zbyt czesto, ale ta bym z checia skosztował
Izabela28 29.11.2011 09:13
super się prezentuje i na pewno też tak smakuje:)
gosia561 09.11.2011 14:53
super wygląda
mic 07.10.2011 15:38
swietne
Mirka-Ludomila 24.09.2011 08:49
wygląda apetycznie
katarzynka455 10.09.2011 19:50
pewnie smaczne
Grazyna0211 09.09.2011 15:36
dobry pomysł!
Izabela/bella81 25.07.2011 00:20
super
marta1371 21.07.2011 23:00
Smaczne
adam1f 17.07.2011 00:12
dobre
ziutula
ziutula 10.07.2011 12:56
lubię i ryby i grzyby.... dobre połączenie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak