Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w cieście piwnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 sztuki
mąka pszenna 200 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
piwo 250 ml
kostka rosołowa 0,5
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w cieście piwnym

należy wykonać ze składników dosyc gęste ciasto nalesnikowe.
Rybe pokroic w kawałki przyprawic przyprawą do ryb.
Olej rozgrzac na patelni(sporo oleju) .
Kawałki ryby maczac w cieście smażyc z obu stron na rozgrzanym oleju.
Odsączyc na reczniku papierowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 02.06.2014 15:58
Pyszna, soczysta rybka.
ice cubes 02.06.2014 12:44
ciekawy pomysł :)
pajbek 02.06.2014 12:38
Musi być super :-)
barbara11561 02.06.2014 10:42
już dawno nie robiłam ryby w cieście,ale w piwnym nigdy,warto spróbować:)
Wafelek2601 02.06.2014 09:59
Taka rybka musi być pyszna
Magula 02.06.2014 09:57
Tak przygotowanej ryby jeszcze nie jadłam
adelajda 02.06.2014 09:56
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak