Ryba w cieście naleśnnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto naleśnikowe do ryby

  • filet z mintaja

    500 dag
  • mleko 2%

    1 szk
  • jajko

    1
  • Soda oczyszczona Prymat

    szczypta
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

  • natka pietruszki

    2 łyżeczki

sórówka z kwaśnej kapusty

  • kapusta kiszona

    200 dag
  • marchewki

    2
  • cebula

    pół
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
Filet z ryby przyprawiamy solą , pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
Krok 2 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
Ciasto naleśnikowe musi być gęste . Po przyprawieniu ryby obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy .
Krok 3 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
Odciśniętą kapustę przekładam do miski .
Krok 4 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
Cebulę kroimy w kostkę
Krok 5 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach . Dodajemy cukier , olej , pieprz i z siekaną natkę pietruszki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 18.03.2015 12:20
klasycha :) pyszne danie
kanu83 18.03.2015 09:14
uwielbiam taką
Róża1 17.03.2015 23:52
przepyszny obiadek !!!!!! rybka super :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat