Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
jajko 1 szkl
mleko 0,25 szkl
mąka żytnia 0,5 szkl
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej

Kroki postępowania

1
Jajko roztrzepać. Wlać ciepłe mleko. Wsypać mąkę i wymieszać.

Krok 1 - Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej foto
2
Rybę podzielić na porcje i oprószyć solą i pieprzem. Maczać z obu stron w cieście.
Krok 2 - Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3 - Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej foto
4
Rybę najlepiej podawać z gotowanymi warzywami.
Krok 4 - Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.09.2016 16:16
Pyszna ryba
gusia1000 09.12.2015 21:16
Super ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak