Ryba w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • mąki

    3/4 szklanki
  • otręby pszenne

  • sól

  • pieprz

  • chilli

  • papryka słodka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli masz już dość ryby w bułce tartej, polecam nieco inną panierkę. Mąkę, mleko i jajko zmiksować, dodać otręby i wymieszać. Rybę natrzeć przyprawami.Mogą być to też inne przyprawy jeśli wolimy. Płaty ryby dzielimy na mniejsze. Maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką. Ja lubię z kapustą kiszoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pierniczkowo 26.01.2013 11:56
bardzo lubię taką rybkę:)
eliza135 15.11.2012 20:35
smaczna
Konrad1 31.10.2012 08:20
Dobra ryba w dobrym cieście
Juleczka20 19.10.2012 19:04
pycha
marzenciak1985 12.10.2012 20:02
mniam
dagmara020 13.09.2012 12:55
moja ulubiona w cieście ech ja używam miruny:)
agaK. 11.09.2012 13:14
pyszności
Katarzyna40 03.09.2012 23:59
smaczne!
Magdalena/Madija 27.08.2012 21:38
lubie taka rybke
babcia 26.08.2012 12:14
jak pyszna i apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat