ryba w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • mąka

    0,5 kg
  • mleko

    250 ml
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jajka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja używam do tego przepisu filetu z pangi.
Mieszam wszystko : mąkę, mleko, przyprawy, jajko . Tak,żeby ciasto było gęste i żeby rozbić mąkę. Musi być ciasto jednej konsystencji. Rozgrzewamy olej na patelni. Maczamy rybkę i smażymy do zarumienienia! Szybko i smacznie! Ja podaje z frytkami i kapustą kiszoną;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luki1984 03.06.2012 14:54
mniam mniam
luki1984 03.06.2012 14:54
mniam mniam
ronald88 21.02.2012 09:41
supcio
jola1508 08.02.2012 12:46
też taką robię :)
jola1508 08.02.2012 12:46
też taką robię :)
jola1508 08.02.2012 12:46
też taką robię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat