Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 120 gram
jajko
mleko 180 ml
filety rybne 800 gram
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Filety opłucz, osusz ręcznikiem kuchennym i pokrój na mniejsze kawałki.
Rybę oprósz solą i pieprzem, na następnie obtocz w ok. 2 łyżkach mąki.
Mleko,jajko i pozostałą mąkę dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę soli.
Rybę zanurz w cieście i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 06.01.2018 14:07
Ryby uwielbiam, ta wygląda wspaniale
Babeczka35 06.01.2018 08:50
Bardzo taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak