Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w ananasach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z pangi 1,5 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
sos
papryka konserwowa 1 l
ananas 2 puszki
cebula 4 szt
keczup pikantny 1 duży
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w ananasach

Ryby pokroić na kawałki i panierować je w jajku i bułce tartej. Następnie usmażyć na gorącym oleju. Ryby odstawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić ją na oleju na złoty kolor. Zrumienioną cebulę przełożyć do wysokiego garnka i dodać do niej wodę z papryki i 1 puszki ananasa. Następnie dołożyć ketchup i przecier pomidorowy. Wszystkie składniki razem zagotować. Paprykę i ananasa pokroić w kostkę i dodać do sosu. Wszystko razem zagotować i doprawić do smaku wg uznania. Ostudzoną zalewą przełożyć ryby i odstawić na 12 godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 29.01.2013 13:04
jeszcze takiej nie jadłam
Katarzyna/kate1980 10.01.2013 21:42
bardzo ciekawy przepis
Lemon 04.01.2013 16:28
fajna
Brenia 04.01.2013 16:18
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak