ryba smażona z imbirem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    900 g
  • mąka kukurydziana

    3 łyżki
  • limonka

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    2 łyżeczki
  • olej roślinny

    1,5 łyżki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • wywar warzywny

    200 ml
  • imbir świeży

    5 cm
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać skórkę i 3 łyżki soku z limonki, imbir, wino, sos sojowy i cukier. Rybę pokroić obsypać mąką i smażyć razm z cebulką następnie odlać olej i podgotować sos.
Rybę podawac z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 17.11.2011 18:22
uwielbiam jeść rybkę, bo jest zdrowa i smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat