Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk - filet 1 kg
ocet 1/2 l
cebula biała 4 szt
zile angielskie 5 szt
sól 1 łyżeczka
cukier kryształ 3 łyżki
olej do smażenia
jajko 2 szt
mąka pszenna
czosnek ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona w zalewie

Rybę panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce tartej smażyć z obu stron na rumiano. Na tym samym oleju szklimy cebulkę. Ocet ugotować z 1,5 l wody, dodać pieprz, cukier, ziele, listek, ząbek czosnku, sól zagotować , schłodzić. Rybę układamy w głębokim naczyniu dodajemy cebulkę zalewamy zimną zalewą , odstawiamy na noc . Układamy na półmisku garnirujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 20.09.2013 22:43
Pyszna rybka :-)
sara1 27.08.2013 14:49
pyszna rybka
Łukasz15 31.07.2013 08:41
Lubię taką rybkę
Beata23 16.07.2013 10:00
pyszne danie
pestka 08.07.2013 09:36
bardzo fajny przepis
Iwusia 27.06.2013 23:23
pychotka :]
romanrafal
romanrafal 09.06.2013 08:21
smaczna rybka
Alex_M 04.06.2013 11:09
pyszne danie
adelajda 01.06.2013 06:56
dobra rybka
beniaminek 31.05.2013 23:27
fajne danie
miki47 31.05.2013 22:17
znakomity przepis
iwi 31.05.2013 22:12
Ciekawe rozwiązanie.
Kuchareczka2 31.05.2013 21:03
bardzo lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak