Ryba pod mozarellą z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pstrąg łososiowy

    300 g
  • sól i pieprz

  • skórka z cytryny

  • tymianek

  • cukinia

    1/2 szt
  • mozarella

    1 kulka
  • pomidor

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 szt
  • płatki migdałowe

    1 garść

dodatkowo

  • bagietka

    1 szt
  • masło

  • ząbek czosnku

    1 szt
  • miks sałat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga łososiowego obrać ze skóry, cukinię pokroić w cienkie plastry.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć cukinię.
Rybę z obu stron posypać solą i pieprzem oraz wetrzeć skórkę cytrynową.
Wyłożyć na cukinię.
Mozarellę pokroić w plasterki, pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Na pstrąga ułożyć ser, pomidory, całość posypać migdałami.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 20 minut.

trufelek
Można podać na miksie sałat w towarzystwie zapieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym i pomidorami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 04.09.2016 13:50
świetny pomysł
Bernadeta1 20.08.2016 18:26
taką rybkę chętnie bym zjadła
trufelek 20.08.2016 16:29
polecam :)
bertpvd 19.08.2016 23:09
świetny przepis :)
trufelek 19.08.2016 22:54
dziękuję :)
RenataZ-et 19.08.2016 22:26
świetna propozycja
trufelek 19.08.2016 21:51
Polecam! :) Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!
Renataj 19.08.2016 20:31
Taka rybka bardzo by mi smakowała:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat