Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po żydowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
jajko
woda 1/2 szkl.
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
Zalewa:
oliwa 1/2 szkl.
woda 1 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 mały
cukier 2 łyżki
ocet 2 łyżki
sól do smaku
cebula 1 duża
papryka konserwowa 1 słoik
ogórek konserwowy 7-8 szt.
panga 1 kg.
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po żydowsku

rybę umyć,pokroić osolić przygotować zrobić ciasto naleśnikowe z mąki,wody,jajka i kucharka wszystko zmiksować,moczyć rybę i kłaść na rozgrzany olej piec na złoty kolor z obu stron,rybę ułożyć w naczyniu na to położyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zeszkloną na oliwie na cebulę położyć ogórki pokrojone na półplasterki na ogórki paprykę pokrojoną w kostkę,wlać do rondelka oliwę,wodę,ketchup,koncentrat pomidorowy,cukier i ocet wymieszać wszystko zagotować i zalać gorącą zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.12.2011 17:02
wyśmienita
Iwona51
Iwona51 28.11.2011 00:17
pycha
Wafelek2601 25.07.2011 00:13
aż chce się jeść!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak