Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po włosku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
filet z dowolnej ryby 4 szt.
pomidory 2 szt.
pietruszka zielona 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po włosku

Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek i ugotować . Pokroić na ok. 2 cm kawałki.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w grubą kostkę.
Czosnek posiekać, podsmażyć na oleju, dodać filety i smażyć po 5 min. z każdej strony. Doprawić do smaku.
Do ryby dodać fasolkę i pomidory. Dusić 3 minuty.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 13.07.2011 15:20
Pycha!!!
pigila
pigila 02.06.2011 06:01
super
ewasylwia 14.01.2011 14:17
fajne danie
angelika14 11.01.2011 17:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak