Ryba po włosku.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • szalotka

    1 szt
  • cytryna

    0,5 szt
  • spaghetti

    5 dag
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    6 szy
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po włosku. foto
Filety doprawić.
Krok 2 - Ryba po włosku. foto
Marchewki obrane i cukinię pokroić w długie paseczki ,grubości spaghetti i ugotować al dente.Nie rozgotować.
Dwie łyżki warzyw trochę pokroić i wymieszać z posiekana szalotką i połówkami pomidorków.
Ryby posypać solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i usmażyć.
Krok 3 - Ryba po włosku. foto
Spaghetti ugotować-7minut.
Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem.
Ugotowane warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć roladki.
Krok 4 - Ryba po włosku. foto
Na talerzu ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki. Całość polać resztą sosu.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 25.11.2015 15:00
fajny pomysł na rybke
pierniczkowo 07.03.2014 10:38
piękne kolory, aż zgłodniałam :)
monia2005 06.03.2014 19:43
Ale bajka ,pięknie podane aż zgłodniałam :-)
elka72 06.03.2014 19:31
Podoba mi się to kolorowe spaghetti.Super!
mufinka79 06.03.2014 19:26
Pięknie podana i zapewne smaczna :)
stef 06.03.2014 17:39
Ryba z warzywami-super!
Edith85 06.03.2014 17:27
wygląda pięknie
Lidzia 06.03.2014 16:32
Piękna i pyszna.
patryska76 06.03.2014 16:12
Ciekawy przepis ;-)
brioszka 06.03.2014 15:31
pięknie wygląda!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat