Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
sól
pieprz
olej sojowy 3 łyżki
natka pietruszki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po węgiersku

Filety porcjujemy, nacieramy solem i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy na oleju z obu stron. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrane ze skórki pomidory. Dusimy ok. 15 min., doprawiamy do smaku. Do tak przygotowanych jarzyn przykładamy usmażoną rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 18.10.2011 07:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak