Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Krakowsku (sola)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
kasza gryczana 200 gram
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 50 gram
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Krakowsku (sola)

- 4 filety soli

Kaszę gryczaną gotuj do 15 min w osolonej wodzie. Odcedź i przykryj.

Cebulę i boczek pokrój drobno zesmaż na patelni, w połowie smażenia (czyli jak już cebulka się zeszkli) dodaj rybę. Odsuń cebulę i boczek i ułóż rybę. Przykryj patelnię, obróć rybę i znowu przykryj patelnie na kilka minut. Smaż na małym ogniu. Pamiętaj że ryba szybciutko się ścina na patelni, dosłownie do 3 min na jedną stronę.

Na talerzu ułóż kaszę, następnie rybę oraz cebulkę z boczkiem. Polej obficie tłuszczem z patelni, tym razem sobie nie żałuj:)

Proste, szybkie a pyszne:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.06.2012 07:37
super
Justyna Jussstiii 02.06.2012 07:37
super
Ewelina19 31.05.2012 16:19
smaczny obiad
Rafał10 31.05.2012 15:33
dzieki za dobry przepis
EWI 31.05.2012 08:30
mniam
ziutula
ziutula 31.05.2012 01:32
lubię solę a z kaszą wypróbuję...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak