Ryba po kaszubsku w warzywami i białym winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    800 g
  • mąka pszenna

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • wino białe wytrawne

    1/2 szkl
  • śmietana 18 proc

    1/2 szkl
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • cukier

    1 szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy, cebulę kroimy w piórka, pora w pół plasterki, a pozostałe warzywa w julienne. Na oleju szklimy cebulę, następnie dorzucamy pozostałe warzywa i lekko je przesmażamy. Dodajemy wino, śmietanę i przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut.

Rybę solimy, obtaczamy w mące i smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę wykładamy na talerz, na wierzchu układamy warzywa i od razu podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 28.12.2014 13:19
to danie zjadłabym z przyjemnością
Wiktoria29 24.12.2014 09:10
fajna propozycja, w takiej wersji jeszcze rybki nie jadłam
Mniam 24.12.2014 00:56
Pysznie przygotowana ryba. Z miłą chęcią bym widziała taką na swoim stole :)
migotka28 23.12.2014 23:42
pyszna rybka
irenka 23.12.2014 20:03
uwielbiam taką rybę
alaaa 23.12.2014 19:39
pysznie wygląda ta rybka
Grazyna0211 23.12.2014 17:33
smaczna ryba
Kluska_87 23.12.2014 15:24
pyszna ryba
Adamorek 23.12.2014 14:44
doskonała ta rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat