Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po karaibsku

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z Soli 3 szt.
por 1 szt.
śmietana 30% 200 g
jajko 1 szt.
ser żółty 100 g
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po karaibsku

Kroki postępowania

1
Potrawa dla miłośników ryb a jednocześnie ostrego pora. Danie idealne na przekąskę.
Przepis na tą pyszną rybkę znalazłem w katalogu wakacyjnym.
Krok 1 - Ryba po karaibsku foto
2
W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym (18x18cm)
układamy rybę. Doprawiamy z wierzchu solą i pieprzem.
Krok 2 - Ryba po karaibsku foto
3
Por kroimy w krążki, przykrywamy wierzch ryby.
Krok 3 - Ryba po karaibsku foto
4
W miseczce mieszamy razem śmietanę, jajko, ser żółty.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 4 - Ryba po karaibsku foto
5
Masą zalewamy naszą rybę. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy przez ok. 30 min.
Krok 5 - Ryba po karaibsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 21.10.2012 22:02
musi byc smaczne
monisia1977 18.10.2012 08:15
dobre
gosia47-47 18.10.2012 05:20
łał, na pewno pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak