Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po japonsku na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk 1,2 kg
mintaj 1,2 kg
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 2 szt
woda 1 szklanka
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
papryka 1 szt
ogórek kiszony 3 szt
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po japonsku na szybko

robimy zalewę, 3szklanki wody, 3,4 szklanki oleju, 4,5 łyżki cukru, 3 łyżki octu, 1 koncentrat pomidorowy, 8 łyżek keczupu, sól do smaku, gotujemy, studzimy, z wody mąki i wegety i jaj, robimy ciasto rybę kroimy w kawałki ok, 5-7 cm, myjemy i osuszamy, obtaczamy kawałki ryby w cieście, smażymy na oleju lub oliwie, wcześniej zrobioną zalewą zalewamy rybę i posypujemy papryka konserwową ogórkiem i cebulką, dobra jest po ok już 6 godzinach,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak