Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PO JAPOŃSKU

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg.
Ciasto:
mąka 2 szkl.
jajko 2
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
woda 1 szkl.
Farsz:
cebula 2
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 1 słoik
Zalewa:
woda 2 szkl.
cukier 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 puszka
ketchup 5 łyżek
ocet 10 % 3 łyżki
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PO JAPOŃSKU

CIASTO: wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. A następnie każdy kawałek ryby obtoczyć w cieście i usmażyć na rozgrzanym oleju.

FARSZ: cebulę pokroić w kostkę, paprykę w cienkie paski a ogórki w słupki. Układać warstwami: ryba, papryka, ogórki, cebula, ryba ...

ZALEWA: wszystkie składniki na zalewę połączyć po czym zagotować.

Gorącą zalewą zalać wcześniej ułożoną rybę.

SMACZNEGO ;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 22.12.2014 13:56
pychotka mniam mniam
Reda 28.09.2011 09:00
Super przepis na pewno spróbuję
Margo1 21.01.2011 18:58
nieżle
RenataZ-et 18.01.2011 11:38
Bardzo podoba mi się ten pomysł-na pewno zrobię taką potrawę w najbliższym czasie.
MAR3STA 08.01.2011 19:11
świetny przepis, już go zapisuję;)
MAR3STA 08.01.2011 19:11
świetny przepis, już go zapisuję;)
IZABELA29 05.01.2011 09:28
super i fajny talerzyk
accee 04.01.2011 23:46
To jakiś profesjonalista robił te zdjęcia?? REWELACJA!!
misia53 04.01.2011 21:13
Świetne! jutro przyznam punkty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak