RYBA PO JAPOŃSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg.
  • Ciasto:

  • mąka

    2 szkl.
  • jajka

    2
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • woda

    1 szkl.
  • Farsz:

  • cebula

    2
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • Zalewa:

  • woda

    2 szkl.
  • cukier

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    1 puszka
  • ketchup

    5 łyżek
  • ocet 10 %

    3 łyżki
  • olej

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO: wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. A następnie każdy kawałek ryby obtoczyć w cieście i usmażyć na rozgrzanym oleju.

FARSZ: cebulę pokroić w kostkę, paprykę w cienkie paski a ogórki w słupki. Układać warstwami: ryba, papryka, ogórki, cebula, ryba ...

ZALEWA: wszystkie składniki na zalewę połączyć po czym zagotować.

Gorącą zalewą zalać wcześniej ułożoną rybę.

SMACZNEGO ;)))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Amellia 22.12.2014 13:56
pychotka mniam mniam
Reda 28.09.2011 09:00
Super przepis na pewno spróbuję
Margo1 21.01.2011 18:58
nieżle
RenataZ-et 18.01.2011 11:38
Bardzo podoba mi się ten pomysł-na pewno zrobię taką potrawę w najbliższym czasie.
MAR3STA 08.01.2011 19:11
świetny przepis, już go zapisuję;)
MAR3STA 08.01.2011 19:11
świetny przepis, już go zapisuję;)
IZABELA29 05.01.2011 09:28
super i fajny talerzyk
accee 04.01.2011 23:46
To jakiś profesjonalista robił te zdjęcia?? REWELACJA!!
misia53 04.01.2011 21:13
Świetne! jutro przyznam punkty.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat