Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet rybny 1 kg
cebula 2 sztuki
ogórki kiszone 6 sztuk
papryka konserwowa 1 słoik
przyprawa warzywna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3 sztuki
olej 1/2 szklanki
woda 2 szklanki
koncentrat 80 gram
ketchup 4 łyżki
cukier 4 łyżki
ocet 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Kroki postępowania

1
Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w talarki natomiast cebulkę w drobną kostkę
Krok 1 - Ryba po japońsku foto
2
Przygotowujemy zalewę, do garnka wrzucamy: 2 szklanki wody, 1/2 szklanki oleju, koncentrat, ketchup, cukier, ocet, sól i pieprz. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 3 min i odstawiamy.
Krok 2 - Ryba po japońsku foto
3
Rybę kroimy na kawałki i obsypujemy przyprawą warzywną. obtaczamy w jajku i bułce tartej następnie smażymy na średnim ogniu
Krok 3 - Ryba po japońsku foto
4
W naczyniu układamy na dnie rybę, posypujemy cebulą, papryką oraz ogórkami.
Krok 4 - Ryba po japońsku foto
5
Całość zalewamy zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę. Gotowe życzymy smacznego !!!
Krok 5 - Ryba po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 05.01.2014 14:12
super pomysł, muszę wypróbować taka wersję
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 12:33
Ciekawe połączenie smaków.
Gracer 05.01.2014 12:31
fajny pomysł
Kuchenka 05.01.2014 12:23
fajne, ale ja posypałbym jeszcze te łódeczki odrobinką zieleninki aby bardziej 'ożywiło" danie :D
Michał2 05.01.2014 12:12
smaczny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak