Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet rybny

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • ogórki kiszone

    6 sztuk
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • przyprawa warzywna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    3 sztuki
  • olej

    1/2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • koncentrat

    80 gram
  • ketchup

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • ocet

    4 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po japońsku foto
Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w talarki natomiast cebulkę w drobną kostkę
Krok 2 - Ryba po japońsku foto
Przygotowujemy zalewę, do garnka wrzucamy: 2 szklanki wody, 1/2 szklanki oleju, koncentrat, ketchup, cukier, ocet, sól i pieprz. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 3 min i odstawiamy.
Krok 3 - Ryba po japońsku foto
Rybę kroimy na kawałki i obsypujemy przyprawą warzywną. obtaczamy w jajku i bułce tartej następnie smażymy na średnim ogniu
Krok 4 - Ryba po japońsku foto
W naczyniu układamy na dnie rybę, posypujemy cebulą, papryką oraz ogórkami.
Krok 5 - Ryba po japońsku foto
Całość zalewamy zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę. Gotowe życzymy smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 05.01.2014 14:12
super pomysł, muszę wypróbować taka wersję
Rycerz 05.01.2014 12:33
Ciekawe połączenie smaków.
Gracer 05.01.2014 12:31
fajny pomysł
Kuchenka 05.01.2014 12:23
fajne, ale ja posypałbym jeszcze te łódeczki odrobinką zieleninki aby bardziej 'ożywiło" danie :D
Michał2 05.01.2014 12:12
smaczny przepis;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat