Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku
Kroki postępowania
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo kawałki ryby i zalewę.
Ryba po japońsku - część z Was z pewnością zna, inni zastanawiają się, co to za potrawa! Jest to nic innego jak smażona ulubiona ryba zalana sosem w zalewie octowo-pomidorowej. Takie danie sprawdzi się jako imprezowa przekąska lub jedno z dań na Święta Bożego Narodzenia.
mąka | 1 szklanka |
woda | 1 szklanka |
jajko | 1 sztuka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Zalewa: | |
cukier | 1,5 łyżki |
ocet | 1,5 łyżki |
woda | 5/4 szklanki |
olej | 1/4 szklanki |
ketchup | 2 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 150 gramów |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
cebula | 2 sztuki |
panga | 1 kilogram |
papryka marynowana | 1/2 litra |
ogórki konserwowe | 1/2 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: