Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg filetów z ryby
2 duze cebule
słoik papryki konserwowej
przyprawa warzywna
mąka
olej do smażenia
2 szklanki wody
4 łyzki keczupu
4 łyżki cukru
4 łyzki octu
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1/2 szkl.
jajko 3 szt.
ogórki konserwowe 1 słoik
koncentrat pomidorowy (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki. Filety rozmrażamy na tyle, aby można je był pokroić na mniejsze kawałki. Opłukane i osuszone posypujemy przyprawą uniwersalną. Zostawiamy na kilka minut. Następnie obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane filety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych. Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 15.04.2013 13:26
muszę wypróbować
Bernadeta1 20.03.2013 14:23
smaczna rybka
paulina2157 20.03.2013 11:59
pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak