Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg filetów z ryby

  • 2 duze cebule

  • słoik papryki konserwowej

  • przyprawa warzywna

  • mąka

  • olej do smażenia

  • 2 szklanki wody

  • 4 łyzki keczupu

  • 4 łyżki cukru

  • 4 łyzki octu

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej

    1/2 szkl.
  • jajko

    3 szt.
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • koncentrat pomidorowy

    (mały)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki. Filety rozmrażamy na tyle, aby można je był pokroić na mniejsze kawałki. Opłukane i osuszone posypujemy przyprawą uniwersalną. Zostawiamy na kilka minut. Następnie obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane filety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych. Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 15.04.2013 13:26
muszę wypróbować
Bernadeta1 20.03.2013 14:23
smaczna rybka
paulina2157 20.03.2013 11:59
pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat