Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
mleko 1,5 szkl
jajko 1 szt
mąka 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Zalewa:
3 czerwone papryki,
4 cebule,
1/2 słoika ogórków konserwowych,
1/2 szkl. oleju,
szkl. wody,
4 łyżki octu,
6 łyżeczek cukru,
sól,
pieprz,
mały koncentrat pomidorowy,
5 łyżek pikantnego ketchupu.

1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.

2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w półtalarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. rybę zalać sosem. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.12.2013 22:05
świetny pomysł na rybkę
Iwusia 04.05.2013 22:48
smaczna rybka
czekoladka_m 19.01.2013 18:58
Ja ostatnio najczęściej używam dorsza, a przepis pisałam jak nie miałam zbytnio dostepu do tej pysznej rybki i musiałam zadowolic się pangą;):)Ale teraz polecam zamiast pangi dać dorsza
caralajna 19.01.2013 07:53
ciekawy sposób na rybę
PaniMISIOWA 18.01.2013 21:40
ja zdecydowanie też wybrałabym inną rybę np. solę
Simeo 18.01.2013 19:49
ciekawy przepis. Choć zmieniłbym pangę na inną rybę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak