Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 4 płaty pangi
mąka
2 jajka
woda 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
keczup łagodny 8 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ocet 5 łyżek
cukier 4 płaskie łyżki
sól 2 szczypty
cebula 2
papryka konserwowa 1 średni słoik
korniszony 1 śśredni słoik
tabasco 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Japońsku

Kroki postępowania

1
Rybę umyć, pokroić na małe kawałki
Krok 1 - Ryba po Japońsku foto
2
Obtoczyć w jajku a następnie w mące
Krok 2 - Ryba po Japońsku foto
3
Rybkę smażyć na oleju , następnie rozłożyć ją na ręczniku jednorazowym, aby oddała nadmiar tłuszczu
Krok 3 - Ryba po Japońsku foto
4
Do garnka wlać wodę, olej, ketchup, przecier pomidorowy, ocet, cukier, sól oraz tabasco
Krok 4 - Ryba po Japońsku foto
5
Dodać cebulę pokrojoną w piórka i gotować ok 5 minut
Krok 5 - Ryba po Japońsku foto
6
paprykę oraz ogórki pokroić w paski. Garnek zdjąć z ognia, wrzucić ogórki i paprykę. Wymieszać
Krok 6 - Ryba po Japońsku foto
7
Na dnie naczynia ułożyć zalewy. Na tym rybki i tak na przemian
Krok 7 - Ryba po Japońsku foto
8
Na końcu polać resztą zalewy
Krok 8 - Ryba po Japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 23.12.2013 11:14
też robię rybkę po japońsku:)
Magda24 12.01.2013 20:19
zjadłabym taka rybkę :)
babajaga1969 06.01.2013 12:48
moja ryba- lubię
Bernadeta1 05.01.2013 10:52
uwielbiam rybki
pajbek 02.01.2013 22:01
Pyszne :-)
Poison1988 02.01.2013 18:23
takiej jeszcze nie jadłam ale połączenie smaków brzmi apetycznie :)
PIOTR11 02.01.2013 15:43
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak