Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 1 kg
mąka pszenna 2 szkl
jaja 2 szt
woda 1 szkl
cebula biała 3-4 szt
papryka konserwowa 3-4 szt
ogórki konserwowe 1 słoik
Zalewa:
woda 2 szkl
oliwa 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 1 szt
keczup łagodny 4 łyżki
ocet 3 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Rybę pokroić na kawałki, doprawić do smaku wg. własnego uznania. Zrobić ciasto jak na naleśniki, maczając w nim rybę i smażyć na oleju. Pokroić wszystkie warzywa w kostkę i przełożyć nimi rybę. Przygotować zalewę, zagotować wszystko ii zalać rybę gorącą zalewą. Odstawić przynajmniej na dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 23.12.2013 11:15
u mnie wszyscy lubia rybę po japońsku
Dorota59 24.11.2012 12:50
zdrowa i smaczna rybka
Anna169Hosz 11.01.2012 19:19
Wygląda smacznie.
agunesu 05.01.2012 11:35
uwielbiam taka rybkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak