Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    1 kg
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jaja

    2 szt
  • woda

    1 szkl
  • cebula biała

    3-4 szt
  • papryka konserwowa

    3-4 szt
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • Zalewa:

  • woda

    2 szkl
  • oliwa

    1/2 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • keczup łagodny

    4 łyżki
  • ocet

    3 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić na kawałki, doprawić do smaku wg. własnego uznania. Zrobić ciasto jak na naleśniki, maczając w nim rybę i smażyć na oleju. Pokroić wszystkie warzywa w kostkę i przełożyć nimi rybę. Przygotować zalewę, zagotować wszystko ii zalać rybę gorącą zalewą. Odstawić przynajmniej na dobę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rybka 23.12.2013 11:15
u mnie wszyscy lubia rybę po japońsku
Dorota59 24.11.2012 12:50
zdrowa i smaczna rybka
Anna169Hosz 11.01.2012 19:19
Wygląda smacznie.
agunesu 05.01.2012 11:35
uwielbiam taka rybkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat