\"Ryba po japońsku\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z soli

  • cebula

    2
  • papryka konserwowa

  • ogórki konserwowe

  • sól

  • pieprz

  • jajko

    2
  • mąka

    1,5 szkl
  • przecier pomidorowy

  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety posolić i posypać pieprzem, odstawić. Wyrobić ciasto z mąki, wody i jajek maczać w nim kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym oleju.
Ze szklanki wody, przecieru pomidorowego, octu i cukru przygotować zalewę i zagotować. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w paski. Ułożyć warstwowo rybę i warzywa, zalać sosem, odstawić do lodówki na kilka godzin

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat