Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Ryba po japońsku\"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z soli
cebula 2
papryka konserwowa
ogórki konserwowe
sól
pieprz
jajko 2
mąka 1,5 szkl
przecier pomidorowy
ocet 2 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: \"Ryba po japońsku\"

Filety posolić i posypać pieprzem, odstawić. Wyrobić ciasto z mąki, wody i jajek maczać w nim kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym oleju.
Ze szklanki wody, przecieru pomidorowego, octu i cukru przygotować zalewę i zagotować. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w paski. Ułożyć warstwowo rybę i warzywa, zalać sosem, odstawić do lodówki na kilka godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak