Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • woda

    1/2 szklanka
  • jajko

    1
  • mąka

    3/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • cebula

    4
  • ogórki konserwowe

    1 średni słoik
  • papryka konserwowa

    1 średni słoik
  • woda

    1 szklanka
  • olej roślinny

    1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    1
  • keczup pikantny

    8 łyżek
  • ocet 10 %

    6 łyżek
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, jajka, mąki i odrobiny soli robimy ciasto. Filety oprószone kucharkiem maczamy w cieście i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w paski i krótko parzymy. Ogórki oraz paprykę również kroimy w paski. Z szklanki wody, oleju, koncentratu, keczupu, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy ok 3 min. Następnie usmażoną rybę, cebulę, paprykę oraz ogórki układamy warstwowo w kolejności ryba-warzywa-ryba-warzywa i zalewamy gorąca zalewą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monia502 30.08.2013 21:12
Lubię ryby w każdej postaci.
artur7 31.05.2013 17:46
fajny pomysl
Izabela/bella81 18.07.2011 00:20
świetny przepis
Seba 31.05.2011 10:25
pycha
Anna169Hosz 11.03.2011 15:14
Interesujące, muszę wypróbować.
Wafelek2601 09.03.2011 14:37
pyszna
MAR3STA 08.03.2011 20:14
fajnie smakowało, aż ci zazdroszczę;)
Jolanta_P-S 07.03.2011 12:16
fajny ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat