Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw
woda 1/2 szklanka
jajko 1
mąka 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
cebula 4
ogórki konserwowe 1 średni słoik
papryka konserwowa 1 średni słoik
woda 1 szklanka
olej roślinny 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1
keczup pikantny 8 łyżek
ocet 10 % 6 łyżek
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Z wody, jajka, mąki i odrobiny soli robimy ciasto. Filety oprószone kucharkiem maczamy w cieście i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w paski i krótko parzymy. Ogórki oraz paprykę również kroimy w paski. Z szklanki wody, oleju, koncentratu, keczupu, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy ok 3 min. Następnie usmażoną rybę, cebulę, paprykę oraz ogórki układamy warstwowo w kolejności ryba-warzywa-ryba-warzywa i zalewamy gorąca zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia502 30.08.2013 21:12
Lubię ryby w każdej postaci.
artur7 31.05.2013 17:46
fajny pomysl
Izabela/bella81 18.07.2011 00:20
świetny przepis
Seba 31.05.2011 10:25
pycha
Anna169Hosz 11.03.2011 15:14
Interesujące, muszę wypróbować.
Wafelek2601 09.03.2011 14:37
pyszna
MAR3STA 08.03.2011 20:14
fajnie smakowało, aż ci zazdroszczę;)
Jolanta_P-S 07.03.2011 12:16
fajny ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak