ryba po grecku z octem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

  • włoszczyzna

  • mąka

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybe smazymy na ptaleni opruszona maka. Na tarce scieramy wloszczyzne (duzo marchewki) i smazymy to pateli, przyprawiamy sola, pieprze, lisciem i zielem, Dodajemy 2 lyzeczki octu do smaku.Rybe wkladamy do naczynia i przykrywamy wloszczyzna. Calosc wkladamy do lodowki. Podajemy na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 18.11.2010 10:30
Hm ... z octem ... takiej wersji nie jadłam.
pacpaw 05.11.2010 09:54
piątkowy klasyk. do tej pory robiłem tylko z marchewką. Dzięki za pomysł !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat