Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku z octem

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
włoszczyzna
mąka
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku z octem

Rybe smazymy na ptaleni opruszona maka. Na tarce scieramy wloszczyzne (duzo marchewki) i smazymy to pateli, przyprawiamy sola, pieprze, lisciem i zielem, Dodajemy 2 lyzeczki octu do smaku.Rybe wkladamy do naczynia i przykrywamy wloszczyzna. Calosc wkladamy do lodowki. Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 18.11.2010 10:30
Hm ... z octem ... takiej wersji nie jadłam.
pacpaw 05.11.2010 09:54
piątkowy klasyk. do tej pory robiłem tylko z marchewką. Dzięki za pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak