Ryba po grecku z dodatkiem ananasa

Ryba po grecku z dodatkiem ananasa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    4 kostki
  • marchew

    2 sz
  • cebula

    1 szt
  • seler

    1/4
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ananas świeży

    2 plastry
  • sok z cytryny

  • sól do smaku

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    1 szkl
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    5-7 łyżek
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku z dodatkiem ananasa

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po grecku z dodatkiem ananasa foto
Kostki rybne kroimy na mniejsze kawałki , skrapiamy sokiem cytrynowym.
Krok 2 - Ryba po grecku z dodatkiem ananasa foto
Wszystkie warzywa obieramy , myjemy .
Krok 3 - Ryba po grecku z dodatkiem ananasa foto
Marchew i selera ścieramy na tarce w cienkie słupki, cebule na grubych oczkach.
Krok 4 - Ryba po grecku z dodatkiem ananasa foto
Do garnka wlewamy olej , przekładamy warzywa , dodajemy , listek i ziele , dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Ryba po grecku z dodatkiem ananasa foto
Ananasa kroimy w kostkę , dodajemy do marchewki, dodajemy czosnek , mieszamy , przyprawiamy , wlewamy przecier.
Krok 6 - Ryba po grecku z dodatkiem ananasa foto
Rybę panierujemy w mące , smażymy na oleju, przekładamy do uduszonych warzyw .
Smaczna_B
Dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Klausia 21.08.2015 17:25
ciekawy dodatek
Smaczna_B 23.06.2015 15:57
z ananasem fajnie smakuje, polecam!
Justi2401 20.06.2015 16:20
Rybka po grecku u mnie zawsze jest mile widziana :) Ale nigdy z ananasem jeszcze nie próbowałam, następnym razem dodam :)
leonowie 20.06.2015 16:07
Lubię rybę po grecku, ale z ananasem jeszcze nie próbowałam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat