Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku na dorszu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
cebula 50 dag
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
ketchup pikantny 10 łyżek
papryka czerwona kilka pasków
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku na dorszu

Dorsza pokroić w kawałki. Każdy płat posolić, panierować w mące, jajku oraz w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Odstawić do schłodzenia. W osobnym rondlu wlać odrobinę oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Delikatnie zrumienić. Podlać odrobiną wody, dodać ketchup, paprykę pokrojoną w paski i koncentrat pomidorowy, chwilę gotować aż lekko zgęstnieje.

W dużym półmisku układać usmażone ryby i przykryć przygotowaną wcześniej cebulową zalewą.

Ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.09.2015 16:18
pyszności do zjedzenia
gosia1988 15.09.2015 11:35
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak