ryba po grecku- inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • cebula

    5 szt
  • gorąca woda

    3 szkl
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    100 g
  • olej do smażenia

  • jajko

    3
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    150 g
  • ocet

    1/2 szkl
  • mąka

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę posolić i odstawić na kilka minut. Jajko roztrzepać. Rybę obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć w oleju na rozgrzanej patelni.
Cebulę pokroić. Wodę zagotować z octem, solą, przyprawami, przecierem i cebula. Ostudzić.
Gdy ryba i zalewa będą zimne zalać rybę zalewą. Gdyby okazała się za mało kwaśna następnego dnia – gdy się przegryzie można dolać octu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat