Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku- inaczej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
cebula 5 szt
gorąca woda 3 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1
pieprz 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 100 g
olej do smażenia
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
ocet 1/2 szkl
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku- inaczej

Rybę posolić i odstawić na kilka minut. Jajko roztrzepać. Rybę obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć w oleju na rozgrzanej patelni.
Cebulę pokroić. Wodę zagotować z octem, solą, przyprawami, przecierem i cebula. Ostudzić.
Gdy ryba i zalewa będą zimne zalać rybę zalewą. Gdyby okazała się za mało kwaśna następnego dnia – gdy się przegryzie można dolać octu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak