Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
marchew 4 szt.
pietruszka 2 szt.
sele 1 szt.
cebula 1 szt.
olej 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sok z połowy cytryny
sól do smaku
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę opłukać, posolić, i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Warzywa umyć i obrać, zetrzeć na tarce warzywnej, cebulę drobno posiekać. Dusić do miękkości (przez ok. 30 minut) na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu pod przykryciem wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz sok z cytryny. Przestudzonymi warzywami obłożyć usmażone filety rybne. Wstawić do lodówki i podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 10.08.2011 12:38
bardzo apetycznie wygląda:)
Sylwia88 05.01.2011 13:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak