Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewek 4 szt
pietruszki 2 szt
selera 0,5
pory 0,5
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej do smazenia
musztardy 1 łyżeczka
ziele angielskie
pieprz
sól
filety z mintaja 4
jajko 1
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

warzywa zetrzeć na grubych oczkach na tarce , podsmażyć na oleju , dodać ziele angielskie , liść laurowy , przecier i musztarde. trzymać pod przykryciem aż ostygnie. Rybe pokroić w kostke posypać solą i pieprzem , optoczyć w mące , jajku i bułce , usmarzyć na oleju. Na wystudzone ryby nałożyć warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 04.07.2012 07:49
Bardzo lubię taką rybkę.
jolaxa1 01.01.2012 21:31
pycha
matii6 23.01.2011 15:39
rybka jest pyszna
kuklik 19.11.2010 21:49
pycha
bami 08.11.2010 14:46
dobra ryba \'po grecku\' nie jest zła :)
traktorek 05.11.2010 09:33
świetne na piątek i nie tylko
alaaa 03.11.2010 10:41
bardzo lubię,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak