ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilogram młodej marchewki

    1
  • cebule

    2
  • pory

    2
  • groszek konserwowy

    1
  • 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie

  • panga

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    1 mały
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. rybę rozmrozić , do garnka dać odrobinę oleju , pokroić pora i cebulę w krążki wrzucić na olej lekko podsmażyć , pokroić marchewkę w drobną kostkę dać do cebuli i pora i dalej smażyć aż warzywa będą miekkie, pod koniec duszenia dodać groszek konserwowy i przecier pomidorowy rozpuszczony w pół szklanki wody oraz doprawić wegetą i pieprzem.

2. rybę posolić obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące, smażyć około 15 minut.

3. rybę położyć na półmisku i obłożyć ją warzywami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 05.12.2012 13:05
też nigdy nie dodawałam groszku ale teraz dodam,super
miki47 27.08.2012 15:52
mniam
fictor123 17.08.2012 16:51
musze sprobowac z groszkiem
Jastinka 08.07.2011 14:44
niezłe
Baska Kaska 24.05.2011 08:28
bardzo lubię
PaniMISIOWA 18.03.2011 14:56
pysznie podane!
gusia1000 19.01.2011 00:14
Lubię w ten sposób przyrządzoną rybę.
mdepfs 01.01.2011 19:27
ciekawy przepis z groszkiem
Mala 31.12.2010 23:38
robiłam na święta i było rewelacyjne
zuzanna6 08.10.2010 09:24
Z groszkiem jeszcze nie robiłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat