Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryba

  • filet z dorsza

    600 g
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    150 g
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Warzywa duszone

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1 mały
  • cebula biała

    1 biała
  • woda

    1/2 szklanki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet podzielić na części. Jajko roztrzepać z przyprawami. Dorsza panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Warzywa obrać. Marchew,selera i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele i liść laurowy. Gotować do miękkości. Doprawić pozostałymi przyprawami, ketchupem i koncentratem. Podawać na ciepło lub zimno,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.02.2017 16:02
bardzo dobra
Jagódka77 11.02.2017 13:16
bardzo lubię rybę w takiej wersji
Diana Rusiłowicz 27.12.2016 00:59
Moja ulubiona :)
KORAL 20.12.2016 16:05
Fajna, my co rok też robimy na święta :)
Marcepanowy kącik 20.12.2016 15:02
Smacznie wygląda :)
MonikaW 19.12.2016 21:54
pyszny klasyk
Marta1986 19.12.2016 19:30
bardzo smaczne
dodi 19.12.2016 17:44
pyszniutka rybka
agnieszka214 19.12.2016 17:06
Bardzo pysznie lubię rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat