Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
seler 1/2 szt
marchewka 4 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia
mąka
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety kroimy na kawałki. Solimy je, posypujemy pieprzem, moczymy w rozbełtanym jajku. Oprószamy mąka i smażymy na złoty kolor.
Warzywa (marchewkę, pietruszkę i seler) zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Przełożyć do garnka, podlać delikatnie wodą i dusić około 30 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, liście, sól, pieprz, cukier. Pogotować jeszcze chwilkę. Rybę można rozdrobić i dodać do warzyw albo ułożyć na półmisku a warzywa wokół.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2016 07:33
Dobra ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak