Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 10 średnich sztuk
marchew 2
pietruszka 1
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól
olej 3 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Grecku

Ryby opanieruj i obsmaż. Ostudź.
Marynata
Cebulę dusimy na oleju, dodajemy starte warzywa i przecież. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy. Dusimy ok 30 min do miękkości warzyw, co jakiś czas podlewając wodą.
Przygotowaną marynatą zalewamy kawałki ryb. Odstawiamy w zimne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.01.2016 09:48
bardzo lubię
Konczi 31.12.2015 14:24
uwielbiam rybkę po grecku
Futka 31.12.2015 13:59
Świetna i smakowita rybka :)
Anna169Hosz 31.12.2015 13:43
Bardzo lubię.
sliwka 31.12.2015 12:57
Mniam, uwielbiam;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak