Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    500 g
  • por

    80 g
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    do panierki
  • tłuszcz do smażenia

  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po grecku foto
Filety z mintaja pokroić na kawałki, każdy osolić i opanierować w mące pszennej i usmażyć na tłuszczu.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w piórka, cebulę w drobną kostkę. Warzywa smażyć na oleju ok 10min. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liście laurowe, ziela angielskie i wodę, dusić kolejne 10min. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
W naczyniu układać na przemian raz sos raz rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 18.12.2015 21:21
Robię troszkę inaczej ale każda wersja jaką bym jadła zawsze pycha :)
misia123410 18.12.2015 20:17
wygląda bardzo smacznie:P
MałaMi89 18.12.2015 19:47
Uwielbiam! Obowiązkowa pozycja na święta ;)
Damiano 18.12.2015 18:51
smaczna rybka
Madzai 18.12.2015 18:31
Bardzo lubię!
JulkaTomeczek 18.12.2015 17:55
Pyszne danie
ilka01 18.12.2015 14:43
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat