Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna (bez kapusty) 500 Gram
filet z mintaja 500 Gram
koncentrat pomidorowy 1 Słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 Sztuki
ziele angielskie 3-4 Sztuki
Papryka ostra mielona Prymat Wg Uznania
Majeranek suszony Prymat 1,5 Łyżeczki
mąka Do Obtoczenia ryby
Goździki całe Prymat 1-2 Sztuki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy pokrojona wloszczyzne, dodajemy przyprawy oraz koncentrat i całość dusimy na małym ogniu aż warzywa zmiekna a sos nabierze smaku.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Rybe kroimy na male kawaleczki, solimy i pieprzymy
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Nastepnie rybe obtaczamy w mace. Smazymy na rozgrzanym oleju lub oliwie az bedzie zlota.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
4
Gotowa rybe dodajemy do warzyw, gotujemy jakis czas razem zeby smaki sie przegryzly. Mieszamy bardzo delikatnie !!!. Taka rybe, odstawiamy w chlodne miejsce. Mozemy ja jesc na zimno z chlebem lub podawac ja jako danie glowne na cieplo. Rybka najlepiej smakuje po 2 dniach wiec mozna przygotowac ja wczesniej. Bardzo sie sprawdza na stole wigilijnym :).
Krok 4 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.11.2015 13:25
w takim zestawieniu jeszcze nie jadłam , zawsze na kolację z pieczywem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak