Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 0,5 kilograma
marchew 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy kawałek
cebula 1 sztuka
ketchup pikantny 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
masło 1/4 kostki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
olej do smażenia
mąka pszenna do panierowania
jajko 1 sztuka

Porada

Rybę możemy przyrządzić dzień wcześniej, będzie bardziej aromatyczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Obraną marchew,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach.W rondlu roztapiamy masło i dodajemy starte warzywa,dusimy pod przykryciem do miękkości.Obraną cebulę kroimy w paski i przesmażamy na pozostałym maśle ,przekładamy do rondla z warzywami.Dodajemy koncentrat pomidorowy,ketchup i dusimy jeszcze przez 5 minut,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki,oprószamy solą,pieprzem i panierujemy w roztrzepanym jajku i mące.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę na lekko złoty kolor z obydwu stron.Usmażoną rybę przekładamy warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.12.2015 00:10
smaczne danie
Klausia 21.08.2015 17:25
dzisiaj robię
Kuchenka 29.06.2015 11:51
bardzo smaczne danie
Motorek 29.06.2015 09:09
uwielbiam taką rybkę
Ewelina1991 29.06.2015 08:51
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak