Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1 kg
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • marchew

    5 szt
  • pietruszka

    3 szt
  • seler

    1 szt
  • cebula

    4 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • sól i pieprz

  • cukier

    szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • bulion warzywny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę (rozmrożoną) obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na rumiano. Ułożyć na półmiskach. Warzywa zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla, podlać woda i ugotować na półmiękko. Wlać olej i jeszcze dusić. Dodać wszystkie przyprawy, koncentrat, bulion i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Gorące warzywa wyłożyć na rybę. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 19:09
Robię ją na święta.
sylwia_sl 01.06.2015 23:01
taki klasyk zawsze świetnie smakuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat