Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z dorsza
1 kg -
marchewki
4 szt -
pietruszka
2 szt -
seler korzeniowy
1 szt -
cebula
3 szt -
koncentrat pomidorowy
190 g -
natka pietruszki
1-2 pęczki -
bulion warzywny
3/4 szkl -
sól do smaku
-
cukier
szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
jajko
1 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku
Kroki postępowania



Można użyć też innego rodzaju filetów, np. z morszczuka.![]()
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)