Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne
marchewka
seler
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę solimy i pieprzymy. Następnie obtaczamy w jajku i mące i smażymy
Krok 1 - ryba po grecku foto
2
Marchew i seler obieramy i tarkujemy, następnie wrzucamy na patelnię i smażymy
Krok 2 - ryba po grecku foto
3
Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy sól i pipeprz do smaku a następnie trochę koncentratu pomidorowego rozmieszanego w niewielkiej ilości wody.Wszystko mieszamy
Krok 3 - ryba po grecku foto
4
W naczyniu układamy warstwę ryb a na wierzch kładziemy warzywa
Krok 4 - ryba po grecku foto
5
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki
Krok 5 - ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 08.09.2014 23:54
uwielbiam taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak