ryba po grecku

ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

  • marchewka

  • seler

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • koncentrat pomidorowy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ryba po grecku

Kroki postępowania

Krok 1 - ryba po grecku foto
Rybę solimy i pieprzymy. Następnie obtaczamy w jajku i mące i smażymy
Krok 2 - ryba po grecku foto
Marchew i seler obieramy i tarkujemy, następnie wrzucamy na patelnię i smażymy
Krok 3 - ryba po grecku foto
Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy sól i pipeprz do smaku a następnie trochę koncentratu pomidorowego rozmieszanego w niewielkiej ilości wody.Wszystko mieszamy
Krok 4 - ryba po grecku foto
W naczyniu układamy warstwę ryb a na wierzch kładziemy warzywa
Krok 5 - ryba po grecku foto
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

bhb8 08.09.2014 23:54
uwielbiam taką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat