Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

marchew 1 Kg
cebula biała 1 kg
pietruszka 1 sztuka

Ryby

ryba 1 kg

Inne

koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
olej do smażenia 1/2 szklanki
woda letnia 2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 6 listków

Porada

Pamiętaj, by woda z farszu się prawie cała wygotowała. A ryba była lepsza bo to też zależy od niej jak całe danie będzie smakować.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Grecku

Rybę umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Ze 3 jajka wybij miskę i roztrzep .Na talerzu wysyp trochę mąki można dorzucić trochę bułki tartej. Rozgrzewamy olej/masło/oliwę z oliwek na patelni. W tym czasie opruszamy rybę w mące i jajku. Na rozgrzany olej wrzucamy rybę i smażymy około 3 min z każdej strony by się zarumieniła. Następnie osuszamy na ręczniku papierowym by zabrać nadmiar tłuszczu. I odstawiamy na bok.
Marchew i pietruszkę myjemy i obieramy, następnie ścieramy na tarce. Cebule kroimy i wszystko razem dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy , trochę 1/2 szklanki oleju i 2 szklanki wody. Gotujemy do miękkości i na koniec dodajemy przecier. Układamy na przemian z rybą na naczyniu żaroodpornym do podawania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 22.01.2017 17:50
Grecka po naszemu i bardzo lubię.
Ela15 23.08.2014 21:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak